3 Maak het zichtbaar

Beetje bij beetje kom ik dichter bij de schat die de boom verborgen heeft. Vorige week vertelde ik je hoe ik langzaam meer zekerheid kreeg over mijn stappen en steeds dieper in het materiaal durfde te duiken. Geloof bleek het middel tegen de onzekerheid.

“Ik geloof dat datgene wat erin zit, niet te verpesten is. Ik geloof dat ik datgene help om naar boven te komen. Niks is fout en ik pas me aan, aan de nieuwe situatie die zich meldt. Ik bekijk dan wat het beste is en wat bij het beeld hoort”.

Herkenbaarheid in het onbekende

Deze week begin ik een vrouw te zien binnen in de boom. Wat doet ze daar? Is ze aan het schuilen? Ik volg haar vormen en haar blik. Waar kijkt ze naar? Waar richt ze zich op? Ik begin dit te visualiseren en te volgen.

De eerste lagen worden weg geslepen en het hoofd wordt aangezet. Tocht weet ik nog steeds niet hoe het verder moet omdat dit voor mij nog steeds zo nieuw is. Opeens wordt mij een potje met bruin spul en een kwastje aangeboden. “Probeer dit eens”.

Natuurlijk! Dit komt mij heel bekend voor. Waarom doe ik steeds moeilijk terwijl ik ook bekende middelen in kan zetten? Het is zo'n terugkerende gewoonte van me. Ik kijk bijvoorbeeld nooit naar voorbeelden als ik met een ontwerp aan de slag ga. Het moet altijd "maximaal authentiek" blijven.
 
Dat is een mooi streven, maar kan ook blokkeren. Door daar iets soepeler mee om te gaan, kan ik die blokkades opheffen. "Als het vanuit mezelf komt, is het authentiek!", mompel ik. En ik neem de kwast ter hand.
 

De eerste bruine lijnen. Alles wordt opeens zichtbaar en overzichtelijk. Het enige wat ik nog moet doen is de bijtel en overige instrumenten pakken. Hup hup, aan de slag! De vaart komt er nu echt in. Vol enthousiasme volg ik mijn visualisatie. Ik kom in een flow en dat voelt goed!

Ik heb nu iets toegepast wat mij al bekend was!

De vrouw wordt een krijger. Ze heeft zo'n oerblik waar ze scherp mee ziet. Waar richt ze zich op? En wat heeft ze daar? Is het een boog? Of is het de mouw van haar jas? Dat antwoord komt later.

 

Blijf flexibel 

Wat ik jou wil meegeven uit deze ervaring is dat je zelfs wanneer je iets voor jezelf hebt gevisualiseerd je flexibel moet blijven in de uitwerking.

Je bent nog steeds onderweg. Dit geldt eigenlijk voor het hele leven. Wanneer heb je het bereikt? Heb je alles precies uitgestippeld of ben je op avontuur? Door te visualiseren ga je gefocust op avontuur, maar laat het wel een avontuur blijven!

In mijn volgende blog, "Stel het scherp", vertel ik je meer over mijn avontuur.

 

"Door te visualiseren ga je gefocust op avontuur, maar laat het wel een avontuur blijven!"

- Vlada

Laat een reactie achter