dromen

Wat zou je doen als jouw dromen uitgekomen waren? Wat zijn jouw dromen? Hoe zien ze eruit en hoe voelen ze voor jou?

Als het vanuit de bodem van je hart komt, is het vaak nog niet eens met woorden te beschrijven, hè?. In het hoofd weten we alles en denken (wij zijn er zelfs van overtuigd) dat ons doel klopt en dat het goed voor ons is. Dat we het doel per se bereiken, bijna tot aan het afdwingen of het gevecht toe, vanuit de mindset en het doorzettingsvermogen. Bam! (Zonder oordeel.)

Waarvoor is het in feite goed als het later blijkt dat je een burn-out gekregen hebt en niet eens van de realisatie kan genieten. Of dat het telkens niet de goede oplossing blijkt te zijn, of…. Zelfs als wij durven te falen en daarvan leren. Als wij onszelf alleen op dat mentale stuk richten. Alsof wij alleen maar een hoofd zijn.

Hoe schoon zijn onze dromen, hoe zuiver zijn de sporen van hun realisatie en wat voor zaden hebben deze dromen geplant (of gaan ze nog doen)?

Hoe zou het zijn als juist die dromen, die wij zo teder koesteren, die wij wellicht nog niet concreet kunnen beschrijven en verwoorden, zouden uitkomen.

Hoe zou het zijn als de weg daar naar toe met zaadjes van onze intentie bestrooid wordt en dat er de nieuwe ‘planten’ van gaan groeien.

Ik geloof er sterk en diep (nou, ook zacht en teder) in, dat iedereen die zaadjes in zijn of haar hart draagt.

Je kent zelf die beelden, hoe de Aarde steeds meer verwoest wordt en je weet dat er nog steeds niet genoeg oplossingen voor het herstel zijn uitgevonden.

Stel je eens voor! Je hebt nog niet andere manieren ontdekt om dat voor elkaar te krijgen wat je diep vanuit je hart wenst.

Stel je eens voor dat er duizenden manieren meer beschikbaar zijn en je je steeds op dezelfde 2 of 10 of 20 hebt gefocust en van alles al uit hebt geprobeerd.

Je voelt jezelf af en toe uitgeput, maar de deadlines schreeuwen om een volle aandacht, ’Schiet op! Schiet eens op!’

En wellicht door het zo intens te willen en steeds op te schieten heb je je nooit de verstilling gegund om toch datgene op te halen dat allang voor je klaar ligt en alleen op dat stilte-moment van jou wacht. Een stilte-moment dat je ondanks al die drukte en alle verplichtingen jezelf zou durven gunnen. Want ALLES IS ER AL. Dus je ware dromen zijn AL de werkelijkheid.

Hoe vind je de sleutel ernaar toe?

Dromen

Fem Power Event 2018

Op zondag stond ik tijdens het Fem Power Event voor een groep mensen die ook hun dromen willen verwezenlijken.

Ik stond er versteld van toen er ineens 40 ipv 24 vrouwen naar mijn masterclass “Droom in Beeld” de zaal binnenstroomden. Totdat iemand de deur echt dichtdeed. Het was even flink schakelen!! Uiteraard moesten er plekken gecreëerd worden, zelfs staand of zittend op de vloer.

Ik moest even flink improviseren en het verhaal over mezelf maar skippen en er helemaal voor de vrouwen zijn, die bereid waren om de eerste stappen onderweg naar hun droom te zetten.

Ik keek iedereen aan. Het geroezemoes, de afleiding, hier en daar onrustige blikken. En ineens schoot een zin door mij heen die ik meteen met het publiek deelde:

"De realisatie van je dromen doe je nooit alleen, en nooit alleen voor jezelf. Je bent altijd met alles en iedereen verbonden. Dat, wat je vanuit je hart realiseert, klopt. En ongemerkt, draagt het de betekenis voor een meerdere bereik dan je je kunt voorstellen.

Als je eenmaal de verbinding met jouw intentie, met je droom hebt gemaakt, is er dan niks op je pad dat een toeval is. Zo pieken, en zo dalen. Het kan zo zijn, dat er iemand in deze zaal aanwezig is die iets voor jouw droom gaat betekenen of jou op je pad gaat helpen. En andersom. For the good of all."

Ik zag ineens die onrust verdwijnen. In plaats daarvan, kwam er rust en opening. Ruimte om te ontvangen. Ruimte voor iedereen…

Graag neem ik dit mee als een waardevolle sprekers-ervaring.

Het was prachtig om te zien, dat iedereen tijdens een korte en krachtige geleide visualisatie een verbinding met haar droom kon maken en een boodschap vanuit haar onderbewuste kon ontvangen (tja, het hart fluistert).

Bovendien, diegenen die ik achteraf aansprak, gaven aan dat zij toevallig naast iemand stonden of toevallig naar diegene toeliepen, met wie hun droom resoneerde, wat aanleiding gaf om contacten uit te wisselen. Toevallig of niet (ik ga het hier niet beweren 😉 ), won een van deze vrouwen tijdens de verloting de hoofdprijs, een reis naar Ibiza. Zij was een beetje sceptisch tijdens de sessie en ik wenste haar opening toe.

Het is al 7 jaar dat ik onder andere met deze krachtige tool, de visualisatie, werk. Ik ervaar het als een van de ankers van mijn grote missie, mijn grote droom, om de betekenis van mijn bestaan uit te kunnen dragen. En uiteraard, veel te leren door eigen ervaringen aan te gaan. Steeds dieper.

Dan ben ik intens dankbaar als ik zie hoe processen (die van mezelf of van mensen die ik begeleid) in beweging gezet worden.

Inmiddels ben ik veel meer tools rijker, zoals hypnotherapie/ regressie, Altazar methode, Methode Beter Ademen, EmotionFreedomTechniek en meerdere krachtige diepgaande methodes die de transformatie van oude trauma’s ondersteunen en nieuwe openingen creëren.

Hoe dan ook kom je deze stukken altijd tegen, onderweg naar de realisatie, want dit is ons #leerproces in het leven. Dit staat niet los van ons bestaan. Maar je hoeft niet (meer) te vechten of telkens op dezelfde hark te stappen. Je kunt met alle angsten, trauma’s, blokkades, oude patronen enz. op een veilige manier omgaan en met meer energie en inspiratie verder stappen.

Wil jij de kracht van de visualisatie en andere waardevolle tools in jouw groeps- of persoonlijke processen ervaren? Vanuit mijn hart en missie plan(t) ik de komende tijd meerdere workshops, masterclasses en trainingen, persoonlijke 1-op-1 sessies, waarin ik onder andere de geleide visualisatie gebruik.

‘Ontdek je authentieke kracht’, ‘Van wens naar vervulling’ (een uitgebreide en verdiepende versie van ‘Droom in Beeld’), een-daagse miniretraites ‘Transformatie naar de Zelf-Expressie’. Ik kijk er zo naar uit om mensen met de realisatie van hun droom te mogen begeleiden!

Daarnaast draag ik mijn kennis uit in het werk dat ik jarenlang met de visuals/beeldreflectie heb ontwikkeld. Dat heb ik samengebracht in een professionele training Beeldreflectie. Vanaf de basisvaardigheden tot de gevorderde versie. Zodat je je vrij voelt om op jouw authentieke manier te werk te gaan en ook zelf kunnen (als een leider of een trainer) visualiseren en reflecteren, zonder mij daarvoor te benaderen 😉 I believe, You can do it!

- Vlada

Laat een reactie achter