Boom blog2

In mijn vorige blog over ''de boom'' vertelde ik je over de verkenning van het materiaal. Gedreven door de drang iets nieuws boven te halen zette ik mijn eerste onwennige sneden in de schors. Twijfel speelde op…

Zou ik hiermee werkelijk iets moois boven halen? Een positieve verandering inzetten? Of zou de boom beschadigd raken door mijn toedoen? In deze blog ga ik verder met de #onthulling van de schat die de boom verborgen hield…

Al twijfelend uitproberen

Ik kijk en kijk naar het hout en even weet ik niet meer hoe het verder moet. Maar ik sta hier nu. Met de wil om te beeldhouwen. Dus ik moet iets doen. Me laten leiden door de weg van de 'ja's', zoals mijn wijze meester (Thijs Kwakernaak) mij als een aanwijzing eerder aangaf. Niks kan fout gaan.

Ik herken dit moment van mijn ervaringen met abstract schilderen. Wat ik daarmee ontdekte, is een aparte blog waard 😉

Enfin. Ik zet die eerste sneden. Begin dieptes aan te geven. Maak daarbij kennis met verschillende tools. Al doende ontdek ik welke tools het juiste effect geven.

Proberen, ontdekken en gelijk weer snel loslaten als het 'hem niet is'. Gauw switchen naar een nieuwe tool of naar een andere handeling. Me steeds vermannend tegen de angst om het te verpesten. Die boom is al zo mooi… Kan ik die angst wel genoeg loslaten?

Vol vragen fiets ik naar Thijs om te vertellen wat ik zie en over mijn angsten, twijfels en voorzichtigheid. Ons gesprek maakt me duidelijk dat ik dit proces aan de tijd moet overlaten.

Laat jezelf los en onthul de schoonheid

Ik krijg lucht door mezelf toe te staan dat het spannend is. Het is nieuw voor mij. Maar veel anderen hebben ervaring met dit moment. Ieder is op zijn eigen manier bezig met een authentiek proces van creatie. Het vraagt vertrouwen om jezelf los te laten op het wijde veld. Wat een inzicht.

Het verandert mijn kijk en ik durf mijn kunde weer de ruimte te geven. Bekijk mijn stuk van een afstand en van alle kanten. Begin mogelijkheden te zien en durf weer te 'snijden' onder het toeziend oog van Thijs.

Ik houd nog even een vinger vast om zekerheid te krijgen over mijn stappen. En dan laat ik los. Door het doen groeit mijn zekerheid. De nieuwsgierigheid en spanning blijven nog wel even hangen. Totdat het echt 'eigen wordt'.

In de blog van volgende week meer over het avontuur van: "Maak het zichtbaar". 

"Geloof erin dat wat erin zit mooi is en verbind je daarmee. Je kunt echt niks verpesten, neem die schoonheid voor de leidraad".

- Vlada

Laat een reactie achter