de boom

Authenticiteit, authenticiteit ontwikkelen, authenticiteit als de ware natuur, wat is de authenticiteit, authenticiteit als een spiegel op het nu

De boom zo veel mogelijk laten voor wat het is.

Dit stuk hout dat in de eerste instantie alleen een tafeltje in mijn praktijkruimte zou voorstellen, kreeg een diepere betekenis toen ik eenmaal mee in proces was.

Om mensen niet te laten bezeren, maakte ik scherpe randen en gebarsten kanten van deze ruwe eiken plank zo mogelijk zacht.

Toen ik een paar schaafwonden van de oppervlak probeerde weg te schuren, wat mij niet lukte, besefte ik mij...

Dit is geen decoratiestuk. Dit is de metafoor voor de hele coaching, transformatie, healing, dus de intuïtieve begeleiding.

Je komt de wonden tegen, je gaat met de terugwerkende kracht een oude pijn genezen, je ontdekt wat voor functie deze heeft gehad, wat voor lessen deze heeft gebracht, waar naar toe geleid.

"Dit is geen decoratiestuk. Dit is de metafoor voor de hele coaching, transformatie, healing, dus de intuïtieve begeleiding."

Je kunt en hoeft dit niet in een keer weg te schaffen. Je gaat deze plank af en toe oppakken, verplaatsen, met iedere aanraking wordt het steeds gladder. Je bent daar bewust van dat dit er is, maar je gaat daar steeds minder aanhaken.

Toen ik dit hout bij de handelaar kocht, vond ik hem gelijk mooi! Het spraak me aan. Ik wist het al hoe mooi het vanbinnen achter de donkere vuile plekken en splinters was.

Nu volgde ik zijn blauwdruk, getekend door alle groeven, vezels, barsten en curven en hoefde slechts naar hem te luisteren. Net als ooit bij mijn houten sculptuur.

Er zit hier zeker een verborgen verhaal achter. Ik wist alleen dat het uit Duitsland kwam. Toch, mocht ik het willen, zijn er wegen die naar de wortel en de precieze gronden van zijn oorsprong zouden leiden.

De boom laten voor wat het is.

Je kunt niet iemand of jezelf veranderen. Je leert slechts houden van wie je bent, zien wie je werkelijk bent. Met alle groeven en kuilen, met alle bollingen en ‘hollingen’.

Ieder een eigen verhaal, een authenticiteit daarachter die naar boven mag komen, mag zijn, mag daar van uit zich uiten.

Rust, liefde en ontspanning in zichzelf vinden, waar van uit de beweging vrijer en lichter is.

 

Het nieuwe adres voor de coachingspraktijk (vanaf 1 september):

De Manifestatie

Emmastraat 7

8011 AE Zwolle

Laat een reactie achter