Beelddenkers

Workshop "Visuele BOOST"

Meer speelsheid en levendigheid in de structuur van de zakelijke flow brengen. De synergie tussen 2 uitersten creëren. En hoe ziet het dan eruit?

De wereld verandert en draait maar door! Het visuele speelt steeds meer rol in het dagelijkse communiceren: tussen jouw collega’s, tussen jou (als leider) en je team, naar buiten toe, met studenten etc.

Alles ontdekken en toepassen terwijl de tijd niet stilstaat.

Prikkel je mind, prikkel je fantasie en prik een moment in je agenda om daar eens zelf stil bij te staan en een frisse draai aan te brengen.

Al enige tijd is het stil rondom mijn communicatie-workshops. Ik verzorg nu een nieuwe! En ik vind hem zelf persoonlijk gaaf, uitdagend, verrassend en leerzaam.

Waarom? Tijdens een opleiding werkt men veel aan de specialisatie, inhoud en structuur. Communicatievaardigheden blijven vaak buiten beeld. In betere gevallen krijgen ze wel hun waardige aandacht. Bijvoorbeeld, via eigen ervaring in de praktijk en door verschillende oefeningen. Als deze vaardigheden natuurlijk aangelegd zijn, gaat het ook vanzelf. Zo niet, waar begin je aan?

Beleidsnotities! Jaarverslagen! Wat heeft het voor nut om hier zo veel tijd aan te besteden, als ze toch niet gelezen worden? Voor wie schrijf je ze? Juist! Voor mensen. En wie heeft bedacht dat de mens een alle-informatie-verwerkende machine is? Zo is het ooit wereldwijd aangenomen tijdens de industriële revolutie. En het is nu flink aan het veranderen. Naar het nieuwe werken, naar de organische systemen.

 

De werkvloer baseert zich steeds minder op de hiërarchie en status, en steeds meer op de menselijke waarden, talenten en professionele vaardigheden. Ook de zakelijke taal doet aan deze transformatie mee! Je kunt jezelf niet lang meer tegen verzetten. Maar misschien is het niet zo eng. Wellicht vind je het prettig om met een paar simpele tools te beginnen aan deze grootschalige verandering.

Tijdens deze workshop leren we elkaar te begrijpen en een eigen boodschap op een creatieve manier over te brengen. Je wordt meteen nieuwsgierig gemaakt: hoe zou het nou aflopen?

En dan… wellicht durf je je beleidsnotitie op een andere manier te schrijven? Zodat deze dan gelijk bij je collega’s binnenkomt en ze deze op een meer plezierige manier ontvangen. En wellicht komt iedereen tot het inzicht dat de gebruikelijke formaliteiten overdrijven? Geeft niet, als je het niet gelijkt durft! Wel heb je de keuze. En wellicht vind je in eerste instantie een veiligere voor jou manier om het toe te passen.

Voor wie:

(Project)managers, teamleiders, (beleids)adviseurs, en uiteraard andere mensen die een frisse blik naar eigen communicatie willen werpen.

Resultaat van de workshop:

  1. Je hebt een ‘nieuw wiel’ - frisse en innovatieve blik - voor al jouw communicatiemiddelen;
  2. Je bent bewust met visualisatie, associatie en met hun rol in de communicatie;
  3. Je ontdekt een alternatieve manier voor een overzicht;
  4. Aan de hand van speelse oefeningen weet je je presentatie, toespraak, lezing, (beleids)notitie levendiger en toegankelijker, boeiender en levendiger te maken;
  5. Als gevolg - meer interactie met jouw publiek;
  6. Jouw fantasie is opgeladen. Ook jouw kinderen (of vrienden) hebben hier een profijt aan! Je wilt het uiteraard gelijk (nog binnen jouw comfortzone) uitproberen.

Data & tijd:

Op aanvraag binnen de organisaties. Informeer naar de voorwaarden. Tijdens de studie-, teambuilding-dag of bij een concrete vraagstuk (waar creatieve oplossingen gevraagd zijn).

Investering:

Op aanvraag.

Wil je eerst leren tekenen en visualiseren:

Je bent van harte welkom op de training Beeldreflectie. De basis-module geeft al voldoende vaardigheden en inzichten om een visual te kunnen maken. En uiteraard, durven te tekenen!

Reacties van deelnemers andere workshops:

“Bedankt voor deze verrassing en inspirerende manier van coachen met een fijne groep mensen in een mooie locatie. Het geeft mij weer handvaten om weer verder stappen te nemen!”

"Hartelijk dank voor een kijkje in de wereld van visualisatie. Wat een mooie manier om bewust te worden van processen die op onderbewust niveau spelen. Ik ben mij bewust geworden van iets dat voor mij heel waardevol is voor de toekomst. Dank daarvoor."

"Dat was een bijzondere avond, Vlada. Nu, drie dagen later, voel ik nog steeds wat er is open gezet. Dank je wel!"

 

"Het was boeiend en leuk om te doen. Het heeft me gestimuleerd om op een andere manier te denken, te kijken en input te verkrijgen voor dilemma's met betrekking tot mijn werk!"

"...Ik ben écht waar een erg nuchter persoon...en het is voor een ander niet makkelijk om echt bij mijn gevoel te komen.
Vlada, je hebt in één workshop 10 bakjes met ballast naar buiten gekieperd en ik weet wat te doen.
Je hebt me diep geraakt. 'Het is zoals het is', zeg je. Maar dan veel mooier. Met jouw geloofwaardigheid breek je overal doorheen."

"Inspirerend, boeiend en leerzaam! Vlada weet je op de juiste plek te 'raken'."

“We hebben Vlada ervaren als een enthousiaste trainer, die op een frisse manier het vuur in je losmaakt. Ze combineert haar creativiteit met de passie een ondernemer te laten ervaren hoe het anders kan.”

"...Het knappe aan dit alles is, is dat de workshop met meerdere mensen was. En dat Vlada niets invult, maar jezelf je eigen oplossingen laat bedenken."