Duizenden stappen

Daar liepen ze, Annemieke en haar man. Sinds ze beide op pensioen zijn, zie ik ze eens in het jaar samen in de stad wandelen. We zijn dan iedere keer blij om elkaar weer te ontmoeten. En ik voel mij dankbaar dat ik Annemieke ooit als mijn taallerares en als wijze vrouw tegen ben gekomen. In 2002…

Lees meer

What if our dreams come true

Wat zou je doen als jouw droom uitgekomen was? Wat is jouw droom? Hoe ziet het eruit en hoe voelt het? Als het vanuit de bodem van je hart komt, is het vaak nog niet eens met woorden te beschrijven, hè?. In het hoofd weten we alles en denken (wij zijn er zelfs van overtuigd)…

Lees meer

Feiten over de visie

Iets wat je niet uit je mouw kan schudden. Wel alle pieken en dalen met jouw team doorlopen en ervaren, van vele brainstormsessies en talloze overleggen met ‘een boel doorstrepen en loslaten’ tot veel er bijzetten, met: “Oh ja!” En dan waarschijnlijk later weer aanpassen, want daardoor zag je totaal iets nieuws ontstaan. En… La…

Lees meer

Ongedwongen impressie

  Wat heb ik meer met Stadshagen dan winterzwemmen en bootcampen bij de Milligerplas? In het 2010 werkte ik nauw met een mooi team samen aan de kavelbrochure. Dus heb je de aankoop van jouw huis met deze brochure in handen gemaakt? Dan hoop ik dat onze weergave toen klopte en je nog steeds gelukkig…

Lees meer

Van pijn naar passie

Inmiddels zou ik ook kunnen zeggen, “Van pijn naar purpose”. Bij de terugblik naar een lange periode van vele ontwikkelingen bracht deze gedachte me naar mijn oude blog uit mei 2016. Ik schreef het toen op mijn bijzondere verblijf in oude bossen van Drenthe. Bedolven onder  zachte klanken en het groen van de natuur en…

Lees meer

Visualiseren & Manifesteren

Blog door Vlada Lisinenko en Bas Kniest Alle betekenisvolle verandering komt uit de verbeelding en werkt haar weg naar buiten. Verbeelding is veel belangrijker dan kennis. – Albert Einstein   Visualiseren en manifesteren is niet iets dat je opeens gaat doen of leren, we doen het eigenlijk altijd al. We kunnen ons er wel meer bewust…

Lees meer

Vier je vondst!

Het einde van mijn beeld komt in zicht. Mijn ongeduld neemt toe. Ik wil het áf áf áf! Thijs ziet mij ‘stampen’ en brengt me weer terug bij mezelf. ‘Je hebt al veel af, maar neem ook de tijd om te finetunen’… Okééé. Ik schud mijn ongeduld af en ga weer met frisse blik verder.…

Lees meer

Stel het scherp

  Vanaf dat ene moment dat ik op mijn kracht vertrouw, kom ik los. Opeens is er zóveel beweging. In mijn vorige blog zag ik iets ontstaan en nu wil ik wat nu nog wazig is scherpstellen. Hoe scherper ik kan zien waar het heen gaat, hoe groter mijn geloof dat het goed komt. Ik…

Lees meer

De onthulling. 3: Maak het zichtbaar

Beetje bij beetje kom ik dichter bij de schat die de boom verborgen heeft. Vorige week vertelde ik je hoe ik langzaam meer zekerheid kreeg over mijn stappen en steeds dieper in het materiaal durfde te duiken. Geloof bleek het middel tegen de onzekerheid. “Ik geloof dat datgene wat erin zit, niet te verpesten is.…

Lees meer

De onthulling. 2: Beginners mind

In mijn vorige blog over ”de boom” vertelde ik je over de verkenning van het materiaal. Gedreven door de drang iets nieuws boven te halen zette ik mijn eerste onwennige sneden in de schors. Twijfel speelde op… Zou ik hiermee werkelijk iets moois boven halen? Een positieve verandering inzetten? Of zou de boom beschadigd raken…

Lees meer