Banner Beeldreflectie scrum

Masterclass Beeldreflectie Scrum

Je merkt het zelf. Een exponentiele groei van informatie en (technologische) ontwikkelingen, vandaar een overgang naar meer beeld.

Waarom? Om de werking van ons brein lichter te maken voor het ontvangen en verwerken van informatie die echt nodig is. Wat interessant of overbodig is, zien we vaak al via een plaatje. Spreekt het je aan? Lezen. Niet? Door scrollen.

In de bijeenkomsten, presentaties, ontwikkelingssessies gaat het principe ookop. Veel tekst is momenteel geen optie meer. Heel vaak worden visual artists/ storytellers voor de sessies gevraagd om een visuele samenhang te maken zodat een team heldere vertrek- en uitkomstpunten ziet, vaak ook de weg er naar toe en ook Wie, Wat, Hoe en Waarom.

Zou het niet fantastisch zijn als je jouw teksten en schetsen meer power kan geven door visuals te gebruiken?  “Maar… Ik kan niet tekenen!”, is wellicht jouw eerste reactie. Misschien nu niet, maar dit kun je wel leren. Zo moeilijk is het in feite ook niet. Principes ontdekken en oefenen. En nog eens oefenen.’

Stel voor dat je een presentatie of een uitleg geeft en tijdens jouw verhaal simpele tekeningen op een white-board of een flip-over zet. Denk je niet dat je de volledige aandacht van je groep krijgt? En “Wat je de aandacht geeft, groeit.” Bovendien is dit het houvast voor jouw hele team. De rode draad. De essentie en het proces zijn zichtbaar. Iedereen in jouw team herkent zich in dit heldere beeld en kan zich eraan confirmeren. Vanuit dit beeld kun je samen verder op weg naar het resultaat. Daarmee bespaar je niet alleen tijd, ook geld.

Bovendien hebben nieuwe interacties een inspirerende en opwekkende werking op een team of op het publiek (bij presentaties).

Daarom de “Masterclass Beeldreflectie Scrum”

Voor wie:

Scrum-masters en agile coaches

Het adres:

Op locatie bij door uw samengestelde groep.

De aangeboden vorm is voor deze training een pilot en geldt alleen voor 2018.

Vanaf 2019 bied ik de totale training Beeldreflectie op inschrijving en op een uitnodiging (door een samengestelde/ bestaande groep binnen een organisatie of coöperatie).

Deze training bestaat uit 2 modules, verdeeld over 2 dagen.

Totaalpakket: € 500,- euro, excl. BTW

Alleen de Basis-module: €250,- euro, excl. BTW

De training Beeldreflectie voor de scrum-masters bied ik alleen op een uitnodiging (aan bestaande groepen).

De prijs is inclusief koffie/thee, lunch en het materiaal.

Masterclass Beeldreflectie Scrum:

In samenwerking met Scrum-masters van DevRepublic.

Verdieping op de basis en meer aandacht aan:

- Handvatten voor typische scrum plaatjes 

- Verschillende rollen in een scrum team tekenen

Events en artifacts

Het programma:

13.00 - 17.00 Masterclass

17.00 – 18.00 Borrel

Investering:

€ 90,- excl. BTW, per 1 module/middag

(Deze prijs geldt alleen voor 2018)

Voorwaarde:

De basismodule Beeldreflectie of een goede ervaring (skills) met tekenen.