In het bekken

bekken

De laatste tijd hoor ik mensen steeds vaker zeggen dat ik goed geaard ben, kracht en rust uitstraal en helder uit mijn woorden kom. Welnu… vele antwoorden liggen naar mijn vermoeden op de bodem van… het bekken.

Het lijkt erop dat veel om het bekken draait en dat leren we niet standaard op school of door onze ouders. Terwijl het ontelbare schatten in zich heeft met veel potentie en kracht.
Bovendien wordt onze aandacht daar van jongs af (verzorgers, school, religie, cultuur) van afgeleid. Vooral naar het hoofd. Minder naar het hart. Soms naar de buik.

Daarnaast is deze plek verborgen achter allerlei beschermingsmechanismen. Niet voor niets, want het vraagt om de groeiende bewustwording die bepaalde rijpingstijd nodig heeft om deze waardevolle schatten een voor een te bevrijden. Zonder haast.

Denk maar aan al die sprookjes en verhalen waar men, om iets zeer waardevols te verkrijgen op tocht gaat en het moet vinden en winnen. Een personage dient meerdere deuren te openen, meerdere heldendaden te verrichten of leert met (onaangename) verrassingen om te gaan om uiteindelijk “de schat” te kunnen bemachtigen. Dus heeft hij of zij ondertussen meerdere vaardigheden geleerd en transformatie aangegaan: deze persoon is vaak anders aan het einde van het verhaal dan aan het begin.

Deze materie benader ik overigens dieper in mijn training ‘Van droom naar manifestatie’.

Als ik terugkijk naar mijn eigen pad…

Juist door de pijn en frustratie dat ik mijzelf vaak niet goed kon aarden, kon ik veel leren en verschillende tools verzamelen.

In de praktijk kon ik bijvoorbeeld in een gesprek overenthousiast raken en wel eens ‘uit de bocht’ in de hyperactiviteit schieten. Dan ging ik als vanzelf stotteren, omdat er dan te veel informatie, indrukken en verbeeldingskracht voorbijkomt die niet te trechteren is, als de energieën niet vanzelf ankeren. Of ik raakte tijdens het netwerken of brainstormen zo geïnspireerd dat ik later niet in slaap viel en de volgende dag heel moe was.

Het werd nog eens extra verzwaard door de vreemde taal die ik niet helemaal onder de knie kon krijgen, wat mij onzeker maakte. Daardoor schot ik vaker in mijn hoofd om naar de juiste woorden te zoeken. Een f*ng vicieuze cirkel!! 😆

Niet alleen ik kreeg last van de energieschommelingen, soms ook mijn gesprekspartners. Zij kregen geen ruimte om zich ook voldoende in het gesprek te uiten en konden mijn uitgebreid verhaal vaak moeilijk volgen. Uiteraard, was het ook grotendeels cultureel bepaald, maar daar werd ik me pas later bewust van. Ik zag het inmiddels gebeuren, maar kon mijzelf niet goed aansturen of ter plekke in een goed balans brengen door de energie diep te laten landen. Met als gevolg het onnodig groeiende onzekerheid en soms helemaal ‘op slot’ gaan.

Dat creëerde wel eens het gevoel bij mij van niet begrepen en afgewezen worden, wat weer leidde tot faalangst en eenzaamheid.

Toch... juist door die eenzaamheid 👌 en veel op mijzelf zijn, kreeg ik ruimte om het te onderzoeken en te onderbouwen 🧡

Al werkte ik proces na proces eraan, kon ik het lang niet duiden dat het gewoon met het bekken te maken kon hebben, en verder was er blijkbaar nooit iets mis aan mij geweest.

En nu zie ik dat ik niet de enige ben die daar een baat aan zou hebben. Vanuit gesprekken met vrienden, via de coaching die ik geef, via de trainingen die ik volgde en de observatie eromheen, zie ik en weet ik inmiddels dat dit voor velen nog een ongekend pad is. Wat valt dan als het eerste op? De ademhaling en de lichaamstaal.

Dus mijn oude uitdaging heeft een functie gehad die een missie is geworden: anderen naar hun bekken te gidsen en de juiste tools in handen te geven om tot de authentieke zelf-expressie te komen.

En dat betekent de ware Zelf manifesteren, meer zelfliefde ontwikkelen, en daar van uit meer rust, ontspanning, tevredenheid, vitaliteit, een betere/ heldere concentratie, zingeving, bewustwording, intuïtie, het Zijn (her)vinden. En ook omgekeerd. Uiteraard, met het open hart en een heldere mind, vol-ledig zijn.

Hoe ziet het met jouw bekken?

Herken je de behoefte om meer te leren ankeren, te aarden, het mannelijke en vrouwelijke in balans te brengen, meer stralen, meer kleuren waarnemen, meer passie ervaren, jezelf daar van uit te manifesteren en jouw plannen te kunnen realiseren?

Daar gaat mijn masterclass ‘Ontdek je authentieke kracht’ in zijn essentie over. Op 26 september geef ik deze sessie speciaal voor vrouwen, zoals ik het al in een vorige post had gedeeld. Dus wij richten ons hier ook op de verbinding met de vrouwelijke energie.

Heb je daarna genoeg stof om verder in je eentje te oefenen of wil je een groepstraject (b.v. maandelijks) volgen om op een duurzame manier meer tools te leren en te integreren, bespreken wij dit na de sessie.

Voor meer informatie over de groepssessie:
http://www.vladavisuals.nl/ontdek-je-authentieke-kracht

Heb je vragen over de mogelijkheden rond een groeps- of een individueel traject, of wil je een (gratis) intakegesprek? Stuur mij dan svp een pb.

NB: de in dit blog genoemde training ‘Van droom naar manifestatie’ vind je hier: http://www.vladavisuals.nl/droom-manifestatie

 

Vlada

See it. Feel it. Believe it. Express it 💚🔥☀️

#bekken #essentie #kwetsbaarheid #kracht #manifestatie

Juist door de pijn en frustratie

dat ik mijzelf vaak niet goed kon aarden,

kon ik veel leren

en verschillende tools verzamelen.

Laat een reactie achter