Nieuw: visualisatie ZOOM-sessies

ZOOM-verslagen

ZOOM verslag, Corona, Digitaal werk
Zoom verslag

Digitaal, toch verbonden

(alle uitkomsten op een plek? Een ANKER tijdens of na een ONLINE-sessie).

Wellicht werkte je al op deze manier en heb je je route erin gevonden, hoe je alle informatie op de juiste manier naar jouw team communiceert en hoe je alle uitkomsten verwerkt en terugkoppelt.

En het kan zijn dat dit nog helemaal nieuw voor jouw is en je staat op het punt om de juiste oplossingen hiervoor te vinden.

Tijdens of na de ONLINE-sessies zorg ik er voor dat de uitkomsten een plek in een overzicht krijgen.

Er zijn meerdere mogelijkheden. Hier zijn een paar de meest gebruikelijke opties:

  • Mijn aanwezigheid TIJDENS de sessie
  • Een nagestuurde opname ACHTERAF
  • 1 op 1 GESPREK met de teamleider/ directeur over de informatie die naar het team via een overzichtelijke visual gecommuniceerd mag worden - EEN HOUVAST TIJDENS DE BIJEENKOMST
  • Naar behoefte van het team wordt de sessie aangevuld met een korte ADEMOEFENING aan het begin van de sessie/ bijeenkomst (vanuit de adem-coaching, Methode Beter Ademen, zie de website van Marleen van den Hout (link), de oprichter ervan)

Informeer naar de mogelijkheden en plan van aanpak.

"Ieder betekenisvol proces mag zichtbaar zijn om een inzicht te geven in een ontwikkeling, binnen een coachingstraject, binnen een organisatie of richting je klanten."

- Vlada Lisinenko

Beeldreflectie Aeres

Helder Overzicht

verbinding

Teamverbinding

creatieve sessies

Creatieve sessies

Product

Helder Product

Trainer, Methode Beeldreflectie

Teamsessies, MT-sessies, creatieve sessies, individuele coaching van teamleden/ -managers

Verandermanagement, fusies, samenwerkingen, teambuilding, nieuwe producten, ontwikkelingstrajecten, innovatie.

De Methode Beeldreflectie is een eigentijdse methode die bijdraagt aan de versimpeling en versnelling van de processen (zoals ontwikkeling, verandering en innovatie) binnen een team door reflectie via een beeld, een visual(s). Het zorgt voor een heldere communicatie, geeft een gestructureerd overzicht en belichaamt een strategische curve.

Visuals zijn de authentieke zelf-expressie van het team!

Afhankelijk van een bepaald traject, vervul ik gedurende het proces de rollen van procesbegeleider, beeldstrateeg, trainer en coach.

Als beeldstrateeg en procesbegeleider geef ik tijdens een gekozen traject telkens een houvast door middel van visuele overzicht en een reflectie/ terugkoppeling op processen. Vanuit de rol van trainer en coach help ik de kern te vinden en het zichtbaar te maken om alles eromheen te kunnen bouwen.

Naast een reflectie via beelden verzorg ik de creatieve sessies, waar mensen de gelegenheid krijgen om dan echt outside-the-box te komen en op een speelse manier makkelijker verrassende oplossingen tevoorschijn brengen.

Op de stappen, waar het nodig is, coach ik 1 op 1 managers of teamleden.

Naar wens, wordt een traject afgesloten met een aantrekkelijke overzichtelijke visual, die de essentie van de organisatie/ team uitstraalt en duidelijk communiceert.

Bij de innovatieve processen is dit een 'snelweg' naar de betere en wijze oplossing.

Helder Overzicht

Onthulling overzicht gemaakte afspraken, gemeente Deventer

Waarom doen wij wat wij doen?

(NIEUW: ook digitaal, o.a. via de ZOOM)

(behoefte aan de structuur, heldere visie, missie en focus, een duidelijk inzicht in processen, traject, een helder overzicht in wat/ hoe/ wie/ waarom).

Tijdens de (brainstorm)sessies zorg ik voor houvast in gesprekken en reflecteer op belangrijke momenten om meer focus en helderheid naar boven te krijgen en te creëeren. Oftewel, vang ik alle informatie in kernwoorden op en plaats deze in een structuur. Wat er meer benadrukt mag worden, krijgt meer gestalte in beeld.

Aan het begin van dit project kom ik graag in contact met projectleider(s) of teammanagers om de essentiële doelen te bespreken, inclusief de achtergrond van de informatie, zodat ik weet wat de rode draad van dit proces is.

Tijdens en na de teamsessies zorg ik er voor dat de uitkomsten een plek in een overzicht krijgen.

Aan het einde van het traject verzorg ik naar wens een (digitale) visual waarmee het verder binnen of buiten de organisatie gecommuniceerd kan worden. Denk aan presentaties of een groot paneel op de muur.

Informeer naar de mogelijkheden en plan van aanpak.

Teamverbinding

incontact2

Verbinding binnen een team

(NIEUW: ook digitaal, o.a. via de ZOOM)

(teamleden en/ of managers zijn niet op elkaar afgestemd).

Loopt jouw team niet? Is er een bepaalde chaos, ontevredenheid, energieverlies, onbegrip, onoverzichtelijkheid - ik los het mijn unieke manier op!

Mijn methode en programma van trainen zijn niet alleen effectief en doorslaggevend, ze brengen ook (meer) plezier en ruimte op de werkvloer en in je leven! Je ruimt op een dieper niveau op en kom je tot verrassende inzichten en talenten, van jou en binnen jouw team.

Naar wens, verzorg ik aan het einde van het traject een (digitale) visual waar alle gemaakte afspraken vastgelegd en verbeeld worden. Praktisch: denk bijvoorbeeld aan presentaties of een groot paneel op de muur etc.

Informeer naar de mogelijkheden en plan van aanpak.

"Visuals zijn de authentieke zelfexpressie van het team."

- Vlada Lisinenko

Helder Product

GGD visual Kampen, uitwerking van een van de live-sessies
GGD visual Kampen, uitwerking van een van de live-sessies

Externe communicatie

(NIEUW: ook digitaal, o.a. via de ZOOM)

(wat vertellen wij aan de buitenwereld? wat is ons product en geloven wij daar zelf in? is het werkelijk goed beschreven?).

Je hebt een tof product, toch vind je geen manier om het helder naar buiten te communiceren. Wellicht zie je het nog zelf niet, wat de kern is, enz.? En wellicht is het nog totaal nieuw, innovatief, waar mensen nog geen grip op hebben. "Wat de koe niet weet..."

De wetenschap buigt zich al lang om, hoe komt het, dat wij onbekende dingen niet opmerken. En dan eenmaal gezien te hebben, kunnen wij niet eromheen. Waarom? Omdat erop gefocust werd en het kwam er duidelijk over.

  • Je wilt wellicht veel meer over jouw product vertellen dan een technische informatie en zijn gebruik-vriendelijkheid;
  • Jouw product is niet tastbaar, abstract (zoals een nieuw dienst) en je wilt de uniciteit ervan belichten;
  • Resultaten van het team mogen gepresenteerd worden;
  • Jouw project is een subsidie waard enz.

Naar wens, verzorg ik aan het einde van het traject een (digitale) visual.

Informeer naar de mogelijkheden en plan van aanpak.

Creatieve Sessies

creatieve sessies

Creatieve Sessies

(NIEUW: ook digitaal, o.a. via de ZOOM)

Outside-the-box-oplossingen dagen ons uit om toch buiten de comfort-zones te komen. Niet waar? Maar hoe?!

Terug naar de tijd wanneer het vanzelf ging, wanneer nog geen 'boxen' opgebouwd werden, toch met de wijsheid van nu.

Aan de hand van de vraagstuk creëer ik voor jouw team een speelse omgeving rijk aan de creatieve vormen, waarin een wenselijke doorbraak een gevolg is.

Deze sessies passen bij ieder traject en geven ieder traject een boost! Teambuilding, een innovatieve doorbraak, opstelling van de toekomstvisie, ontwerp van een nieuw product.

Altijd origineel, verrassend, vernieuwend, gek. Een avonduur die jouw team nog lang gaat onthouden!

Informeer naar de mogelijkheden en aanpak.

"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg."

- Albert Einstein

Wat klanten vonden:

“Jouw visualisatie raken altijd. Het draagt op een speelse en laagdrempelige manier bij aan het proces met een groep. De visualisaties worden iets van de groep zelf. Enorm knap hoe je door te luisteren de essentie kan weergeven waar mensen zich in herkennen.”

- Marianne Blom, ANTEA GROUP bv

"Dank jou wel Vlada Lisinenko! Met jouw scherpe en creatieve visuals viel alles op zijn plaats! Erg veel lof voor het resultaat. Vandaag de hele dag bezoekers op onze plek gehad om de kleurige visuals te bewonderen. En dank aan Antea Group voor de begeleiding, het was een mooi traject waar wij nu mee verder gaan!"

- Vera Holst, Ondernemen en Vergunningen Gemeente Deventer

visual, beeldreflectie
visual, beeldreflectie

“Vlada had binnen korte tijd de juiste kern van ons programma te pakken en heeft deze omgezet in een prachtige visual. De samenwerking verliep erg prettig. Vlada dacht met ons mee, en stuurde regelmatig een update. Het was erg gaaf om te zien hoe de visual steeds weer een stukje mooier werd. De visual zorgde ervoor dat we ons verhaal konden vertellen zonder veel woorden te gebruiken. De boodschap kwam op deze manier goed over!”

- Ellen Geersing, De STADSKAMER, Zwolle

Stadkamer. Alle Zwolse Kinderen Lezen!

“Ik vind het bijzonder hoe jij ons verhaal na ons eerste gesprek zo in beelden om hebt kunnen zetten. En hoe het in een paar stappen gegroeid is naar deze verbeelding.

Prettig om zo met jou samengewerkt te hebben en graag tot ziens!

- Ton Beurmanjer, MERCATUS

"Vlada heeft in een kort tijdsbestek een visual van 1,40 x 3,00 meter gemaakt waarin ze met prikkelende beelden de Visie op Hanzeland vertelt. Als opdrachtgever voor het laten maken van de visual heb ik het contact met haar als erg prettig ervaren. Vlada leeft zich goed in, denkt mee, is flexibel en weet op een pakkende manier woorden, sfeer en gevoel om te zetten in beeld. De Vrienden van Hanzeland, de opstellers van de visie, zijn erg tevreden met het resultaat. Ook van overige mensen krijgen we nog regelmatig positieve feedback op de visual."

- Janet Veenstra, Gemeente Zwolle

"Vlada Lisinenko maakt de meest fantastische visuele weergave van uw brainstormsessie of discussiebijeenkomst. Als een stille razende Roeland gaat ze te werk, en laat een prachtig geïllustreerd document achter, waarop niet alleen precies de kern van de zaak staat, maar waarin ook de sfeer en de geest van de bijeenkomst is vastgelegd.

Ik was erg onder de indruk van haar werk."

- Derk Moor, Communicatiestrateeg

Tijdens diverse werksessies over verschillende thema’s is VladaVisuals er zeer goed in geslaagd om woorden naar beelden te vertalen.
Knap om te ervaren hoe zij de juiste kern uit gesprekken haalt en dit op creatieve wijze vertaalt naar inspirerende beelden.
Deze beelden helpen ons de boodschap over te brengen en het gesprek gaande te houden.

- Marianne Spraakman, Rabobank

Wat een prettige samenwerking met Vlada! Na een korte briefing en het aanleveren van de inhoud heeft zij in heel korte tijd een mooie en duidelijke visual gemaakt. We hebben de visual ingezet om zonder (veel) woorden ons verhaal te vertellen, en dat werkt!

- Tjitske Plakké, Stadkamer