Archief werk tijdens 'anyidea'-periode, 2008-2015

Bijna 10 jaar 'ondernemer'. Hoe ben ik gestart? Hoe is het gegaan? Wat voor moois heb ik al die jaren gerealiseerd?

Een voor een maak ik highlights over projecten tijdens de periode van 'anyidea'. Bij de oorsprong stond deze onderneming voor de grafische vormgeving en illustratie.

2010 bracht mij een enorme ontplooiing, waarbij de 'visualisatie' en workshops steeds meer rol bij speelden.

In een woord: De Bouwstenen van VladaVisuals.

Stripverhaal kavel-brochure Stadshagen

In het 2010 werkte ik nauw met een mooi team samen aan de kavelbrochure. Dus heb je de aankoop van jouw huis met deze brochure in handen gemaakt? Dan hoop ik dat onze weergave toen klopte en je nog steeds gelukkig met jouw woonplek bent!

Het stipverhaal van Yvonne de Haan prikkelde fantasie om deze groeiende wijk in gezichten te gieten.

En ik zie het nog voor me, hoe ik met de fotografe, Satinah Jellema, vastberaden op de fiets het hele gebied doorkruiste om sfeerbeelden te ‘pakken’. “Hee Satinah, dit is de juiste invalshoek! En nu een beetje naar links… Iets naar boven. En ietsjes naar beneden… Ja! Kijk, daar zitten jongens te kletsen, en daar staat ook iemand te spelen” “Waar? Ah, ik zie het”. Of: “Hee Vlada, heb je van die kant ook gekeken? Daar houdt iemand een geitje vast”. Een toevallige voorbijganger trok waarschijnlijk de wenkbrauwen op.

 

Visualisatie laat de lezer de omgeving beter te beleven en eigen mogelijkheden uit te breiden, prikkelen, zonder ze in hokjes te stoppen. Want niet iedereen is in staat vanuit de abstractie en schema’s de werkelijkheid voor te stellen.

Mascottes en overige 'personages' voor het Veenpark te Barger-Compascuum

Eind 2008 kreeg ik als starter mijn eerste grote project.

Voor het Veenpark dat aan het moderniseren was ontwierp ik naast 2 mascottes - Lieske en Geert - in totaal 36 kinderen!! uit 2 generaties en ouders.

Alle kinderen hebben nooit bestaan, ik heb geen enkel kind als een voorbeeld gebruikt en een voor een zelf gecreëerd.

Het was een verdiepend onderzoek naar de geschiedenis - kleren, stijl, kleuren uit die tijden: rond 1915 en daarna rond jaren '30 - '40.

Een echte monnikenwerk!! Als je maar nagaat hoe deze gezichten opgebouwd werden. Het was een totaal nieuwe techniek voor mij die ik spontaan had bedacht en gelijk maar toegepast. Het voordeel van een autodidact 😀 Je kent die weg. Doen - kijken - doen - kijken - doen.

En toen wist ik: I can do it. Wel.. die bescheidenheid die op mij bleef hangen. Terugkijkend heb ik een warme trots voor deze Vlada.

De bedoeling was dat elk huis aan een bepaalde tijdperk / kind toegediend was en voorzien van een digitale scherm. Op deze manier konden kinderen een speurtocht door het park doen. Het begin namen ze bij een grote digitale plattegrond, bij het startpunt. Ook uit mijn hand ontworpen en ook een gigantisch verzette werk.

Publicatie opening Veenpark

Geïllustreerde Zwangerschapskalender voor MamaenZo, 2011

2011, het proces van de Zwangerschap vanaf de bevruchting.

Vooral deze visual, het moment van de conceptie, vroeg mij om een enorme inbeeldingsvermogen.

De schets met de vrouw en het kindje was mijn winnende pitch om aan dit project mee te doen. Wat ik overigens nog steeds heel lief en warm vind.

Dit platform past illustraties als op de website en via de app.

Ik zou het niet weten, hoeveel zwangere vrouwen vol nieuwsgierigheid en inspiratie deze plaatjes bestudeerd hadden! En de oudste kindjes zouden nu al bijna 6 jaar oud zijn.

Benieuwd naar mijn volgend uitgelicht item?

 

Komende weken plaats ik dagelijks meer inhoud aan deze blinde vlek van mijn geschiedenis 🙂